Foto: Roar Bjørkhaug. 

OM RAGNHILD MARGRETHA
Hei, hyggelig at du er her! Jeg heter Ragnhild Margretha Taranger Krüger, og jeg bor i Forsand i Rogaland. Her jobber jeg som lærer i grunnskolen og kulturskolen. Da jeg var ung, ville jeg bli kunstner, og jeg sto på for denne drømmen i noen år. Men så kom andre ting i mellom. (Dette kan du lese mer om i bloggen min, se her: ramalama.blogspot.com)


I 2022 ble jeg femti år. Dette året ble avgjørende for meg. Etter en oppvarmingsrunde i 2021, der Ida Jacksons skrivekurs nok spilte en viktig rolle, begynte jeg å male som besatt. I 2022 malte jeg kanskje 60 malerier, solgte halvparten av dem, og hadde min første separatutstilling. Utstillingen kalte jeg MISSÄ KOTONA OON? Som er kvensk for "hvor er hjemme?" 2022 ble nemlig også året da jeg for alvor gjenoppdaget og ble interessert i min kvenske familiehistorie. Så nå har jeg blitt en kunstner som forsker i kvensk kultur og språk, og dermed ble jeg også invitert av Kvenfestivalen til å stille ut i kvenbyen Vadsø til sommeren. 
UTSTILLING


1.-4. juni 2023

KVÄÄNIFESTIVAALI, Vadsø

På kvenfestivalen vil jeg vise maleri med tekstile innslag i Store Studio ved Vadsø Museum/ Ruija kvenmuseum. Arbeidstittel for utstillingen er for tiden Sanat muorilta (ord fra mor).NYHETSBREV

Hvis du har lyst, (og det håper jeg du har!) kan du gjerne abonnere på nyhetsbrevet mitt. Da får du en e-post hver gang det er noe nytt og spennende som skjer. Jeg lover å ikke sende deg mer enn en epost hver andre uke, jeg vil heller ikke misbruke adressen din, og du kan melde deg av når du vil.


Du er også velkommen til å sende meg en e-post hvis du har noe på hjertet.