Foto: Roar Bjørkhaug. 

OM RAGNHILD MARGRETHA
Hei, hyggelig at du er her! Jeg heter Ragnhild Margretha Mietinen Krüger, og jeg bor i Forsand i Rogaland. Jeg er kunstner og kven. Og lærer. Jeg er over gjennomsnittet engasjert i kvensk kultur og språk og i den såkalte kvenske våren som hjemsøker vårt land. Dette vises også i bildene mine. 

Hvorfor lager jeg kunst? Jeg lager kunst fordi jeg elsker det. Jeg føler meg levende når jeg maler. Jeg kan forsvinne inn i maleriet, jeg føler at det er noe som vil ut, det er ikke meg, det kommer gjennom meg. Jeg vet ikke hva det er som kommer, det er som å føde, jeg bare føler at det kommer, og så kommer det ut.


Noen ganger er jeg i flyt, det er det beste. Da tenker jeg ikke, det er som å sitte på en buss som går fortere og fortere, jeg vet ikke hvor bussen skal, jeg bare blir med. Jeg kan male i timevis, jeg blir aldri ferdig, jeg kan male så lenge som helst. Jeg maler flere malerier på en gang, mens noe tørker begynner jeg på noe annet.


Imens jeg maler liker jeg å høre på podcast. Noen ganger hører jeg også på musikk. Gjerne noe jeg har hørt på da jeg var ung, det bringer fram følelser og stemninger jeg hadde glemt. Når jeg hører på podcast er det som om jeg setter hjernen i en lekegrind. Den kan sitte der og høre på podcasten, så den ikke forstyrrer meg i skapelsesprosessen. Det er ikke bra å tenke for mye når man maler. Jeg jobber intuitivt, jeg vil ta de innskytelsene som kommer på alvor. Jeg prøver å ikke dømme men bare ta med det som dukker opp.NYHETSBREV

Hvis du har lyst, (og det håper jeg du har!) kan du gjerne abonnere på nyhetsbrevet mitt. Da får du en e-post hver gang det er noe nytt og spennende som skjer. Jeg lover å ikke sende deg mer enn en epost hver andre uke, jeg vil heller ikke misbruke adressen din, og du kan melde deg av når du vil.


Du er også velkommen til å sende meg en e-post hvis du har noe på hjertet.